Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise
© Belgaimage | Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Dudenpark.

Laatste match van het seizoen voor Union en Anderlecht

22/05/2022

Landskampioen Club Brugge ontvangt zondagavond (18u30) op de zesde en laatste speeldag in de Champions' play-offs RSC Anderlecht. Vicekampioen Union speelt enkele uren eerder (vanaf 16 uur) gastheer voor Antwerp. In beide wedstrijden staat alleen nog prestige op het spel.

Club Brugge verzekerde zich afgelopen zondag al van een achttiende landstitel, de derde op rij, na een 1-3 zege op Antwerp. Omdat Union daarna met 0-2 won van Anderlecht, lagen de vier posities in de titelplay-offs vorig weekend al vast.

Voor de eer en de premies

Er wordt zondag dus louter voor de eer (en de premies) gevoetbald. Toch kunnen het nog twee bijzondere wedstrijden worden. Bij Club is het immers sowieso de afscheidsmatch van coach Alfred Schreuder, die naar Ajax vertrekt, en ook smaakmakers als Noa Lang en Charles De Ketelaere draven mogelijk voor het laatst op in het blauw-zwarte shirt, net als Club-boegbeeld Ruud Vormer (als hij speeltijd krijgt).

Bij Anderlecht wordt coach Vincent Kompany dan weer nadrukkelijk gelinkt aan een rist Engelse teams. Wenkt ook voor "Vince the Prince" een (nieuw) afscheid van de club van zijn hart?

Union krijgt tegen het uitgebluste Antwerp de kans om zijn fans in het Dudenpark een laatste keer te verwennen na een schitterend seizoen waarin het als promovendus bijna een onmogelijk gewaand huzarenstukje realiseerde. Pas in de play-offs kraakte de ploeg van Felice Mazzu, maar ongetwijfeld willen de Unionisten nog een keer alles uit de kast halen om op gepaste wijze een punt te zetten achter een onvergetelijk seizoen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie