Landry Dimata traint mee met Anderlecht

© RSC Anderlecht
| Landry Dimata tekende present op de tweede training van Anderlecht.

RSC Anderlecht mocht vrijdag een nieuw gezicht op training verwelkomen. Belofte-international Landy Dimata trainde in Tubeke mee met de manschappen van Hein Vanhaezebrouck. De onderhandelingen met zijn Duitse club Wolfsburg over een transfer zijn nog aan de gang.

De twintigjarige Dimata ligt nog tot medio 2022 onder contract bij Wolfsburg, maar met de Duitsers is afgesproken dat de belofte-international mag trainen met Anderlecht. De recordkampioen maakt er geen geheim van dat Dimata een doelwit is deze zomermercato.

“Er is nog niets officieel, want we wachten nog op de handtekening van Wolfsburg. Het zal om een uitleenbeurt met aankoopoptie gaan”, zei sportief directeur Luc Devroe donderdag al.

Dimata genoot zijn jeugdopleiding bij Bergen en Standard, maar brak helemaal door bij KV Oostende. Voor de kustploeg scoorde hij in het seizoen 2016-2017 veertien doelpunten. De spits bouwde er voldoende krediet op bij Marc Coucke en Devroe om hem aan te werven bij hun nieuwe club Anderlecht.

Zijn goede prestaties aan de kust leverden hem een transfer naar de Bundesliga op. Bij Wolfsburg moest hij vrede nemen met een rol als invaller. Dimata scoorde geen enkele keer en vocht met de “Wolven” tegen de degradatie.

Anderlecht laat ook weten dat Dimata vrijdagavond inzetbaar is in de oefenwedstrijd op het veld van RWDM in het Edmond Machtensstadion. Ook zaterdag tegen KSK Heist kan de aanvaller spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?