Leander Dendoncker mag RSC Anderlecht verlaten

© Wikipedia
| Dendoncker wilde vorig jaar al weg, maar stuitte op een njet van het oude bestuur.

RSC Anderlecht zal Leander Dendoncker komende zomer niets in de weg leggen om de club te verlaten. De middenvelder haalt de laatste weken opnieuw zijn beste vorm en kan rekenen op interesse van enkele buitenlandse clubs. Dendoncker kreeg van voorzitter Marc Coucke de belofte dat hij weg mag bij een "fair bod".

De 23-jarige Dendoncker aasde vorige zomer al op een transfer, maar RSC Anderlecht wilde na het vertrek van Youri Tielemans naar AS Monaco niet nog een tweede sterkhouder verliezen. Tegen zijn zin bleef Dendoncker nog een jaartje langer in het Astridpark.

De Rode Duivel kreeg van het oude bestuur, onder leiding van Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck, de garantie dat hij in de zomer van 2018 weg mocht. Atlético Madrid zou zelfs al een voorkooprecht van 20 miljoen euro gekregen hebben, zo schrijft Het Laatste Niews.

'Goed bod'

Door de officiële intrede van Marc Coucke in april groeide de onzekerheid opnieuw bij Dendoncker en diens entourage. Was de ambitieuze zakenman van plan het mondelinge akkoord met het oude bestuur te eren? Nieuwe bazen betekenen immers nieuwe wetten.

Vorige week zaten Coucke en sportief directeur Luc Devroe samen met Dendoncker. "De afspraak die hij gemaakt heeft met het oude bestuur blijft. Als er een goed bod komt, mag Dendoncker vertrekken", zei Coucke daarover maandagavond in het RTBF-programma La Tribune. Over het minimumbedrag dat RSCA wil vangen, zijn geen afspraken gemaakt.

WK-selectie

Wel is duidelijk dat zijn knappe prestaties in de play-offs opnieuw de aandacht trekken van buitenlandse clubs. Zo zouden Crystal Palace en West Ham United hun oog laten vallen hebben op de Rode Duivel. Daarnaast tonen Duitse clubs belangstelling voor Dendoncker.

Coucke wil in elk geval het onderste uit de kan halen en spoort zijn goudhaantje daarom aan op het goede elan voort te gaan. Zowel Anderlecht als Dendoncker zijn erbij gebaat dat de middenvelder zijn hoogvorm verzilvert met een WK-selectie. Dat trekt de aandacht van diverse buitenlandse clubs en zal ook zijn transferprijs de hoogte injagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?