Legendarische Anderlechttrainer Sinibaldi overleden

© brusselnieuws.be
26/01/2012
De legendarische Anderlechttrainer Pierre Sinibaldi is dinsdag op 87-jarige leeftijd overleden in het Franse Toulon. Anderlecht werd in de jaren ’60 onder Sinibaldi vier keer landskampioen en speelde ook enkele kwartfinales van de Europacup I.

De Corsicaan Sinibaldi begon zijn carrière als voetballer bij diverse Franse ploegen als Reims, Nantes en Lyon, maar was vooral als trainer succesvol. Hij ging in 1960 aan de slag bij paars-wit. Sinibaldi stond voor aanvallend spel, en behaalde met spelers als Paul Van Himst en Jef Jurion landstitels in '62, '64, '65 (met bekerwinst) en '66. In het seizoen 1962-1963 en 1965-1966 raakte Anderlecht onder zijn leiding tot in de kwartfinales van de Europacup I, de voorloper van de Champions League.

Halfweg 1966 volgde Andras Beres Sinibaldi op, die zelf aan de slag ging bij AS Monaco. In 1970 keerde Sinibaldi terug naar het Astridpark. Paars-wit stootte toen door tot de finale van de Jaarbeursstedenbeker, waar het nipt de duimen moest leggen voor Arsenal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni