David Bates (KV Mechelen) in duel met Gustaf Nilsson (Union Saint-Gilloise)

| David Bates (KV Mechelen) in duel met Gustaf Nilsson (Union

Leider Union wint met kleinste verschil van KV Mechelen

17/12/2023

Leider Union heeft zondag een 1-0 zege geboekt tegen KV Mechelen. Mohamed Amoura (54.) zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

Na een wedstrijdbegin waarin KV Mechelen niet achteruit kroop, kwam Union steeds meer opzetten. Voorbij het halfuur bracht KVM-doelman Coucke redding op een schuiver van Amoura. Een voorzet van Lapoussin richting de tweede paal vond de knikker van Lazare, maar Coucke pakte uit met een knappe save.

Het team van Besnik Hasi mocht opgelucht ademhalen dat de thuisploeg zijn doelkansen verzuimde te verzilveren. Minder dan tien minuten ver in de tweede helft trof Union dan toch raak via de onvermijdelijke Amoura. Coucke bokste na een schot van Lapoussin de bal tot bij de Algerijn, die al duikend met het hoofd zijn twaalfde competitiedoelpunt lukte.

De bezoekers gingen nadien nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar Walsh besloot op Moris en Mac Allister redde voor de lijn op een poging van Antonio. Een afstandsschot van Schoofs zoefde naast.

Met 44 punten uit 18 wedstrijden staat Union stevig aan de leiding. De troepen van Alexander Blessin zijn al twaalf competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Union telt 9 punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht, dat om 18u30 een uitduel speelt tegen nummer vier Antwerp.