Leider Union zet scheve situatie helemaal recht in Westerlo

29/10/2023

Competitieleider Union Sint-Gillis heeft zondagavond op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Westerlo met 1-3 gewonnen. Voor de Brusselaars was dat al de zesde competitiezege op rij. Met 28 punten tellen ze nog steeds vier punten meer dan eerste achtervolger Anderlecht, dat zaterdagavond Oud-Heverlee Leuven met 5-1 een veeg uit de pan gaf.

1-1 was een billijke ruststand in de Kempen, waar Westerlo al snel op voorsprong was geklommen. Erdon Daci opende na elf minuten de score, Loïc Lapoussin zorgde na 33 minuten al voor de gelijkmaker. Na de pauze ging Union erop en erover. Dennis Eckert Ayensa zorgde na 56 minuten met een kopbaldoelpunt voor de 1-2, Mohamed Amoura zette in de slotfase de 1-3 eindstand op het scorebord in het Het Kuipje, waar Westerlo nog maar eens met lege handen achterbleef. Westel kon dit seizoen nog maar één keer winnen en staat met zeven punten troosteloos op de laatste plaats.

Eerder op zondag won Club Brugge de topper tegen landskampioen Antwerp met 2-1, dankzij een laat doelpunt van Hans Vanaken. Met een tweede zege op rij wenden de Bruggelingen een crisis af en nestelen ze zich met een vijfde plaats in de top zes. Antwerp zakt naar de zevende plaats.

Zondag in de vooravond is er nog de clash tussen AA Gent en Standard, dat aan een indrukwekkende remonte bezig is na een catastrofale seizoensstart. Nadien sluiten KV Kortrijk, de voorlaatste in de stand, en vicekampioen KRC Genk de speeldag af.