Licentiecommissie heft transferverbod WS Brussel op

© Belga
02/02/2016

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft tijdens zijn zitting van maandag beslist om het transferverbod voor tweedeklasser White Star Brussel op te heffen. Eind december 2015 werd het transferverbod voor reeksgenoot Deinze ook ingetrokken.

De Licentiecommissie voerde in de maanden november en december 2015 een controle uit op de uitvoering van de licentievoorwaarden voor de clubs uit eerste en tweede klasse. Uit die controle bleek dat WS Brussel, net als reeksgenoten SK Deinze en KVV Coxyde, zijn financiële verplichtingen niet perfect inloste. Daarvoor legde de Licentiecommissie op 22 december een transferverbod tot het einde van het seizoen op aan de drie clubs uit de Proximus League.

De Licentiecommissie concludeerde maandag dat WS Brussel zijn financiële plichten intussen was nagekomen, waardoor de Brusselse club dan toch transfers mag doen. White Star kan zich daardoor alsnog versterken met de Congolese middenvelder Christian Kinkela, die overkomt van de Franse tweedeklasser Paris FC. Het transferverbod voor KVV Coxyde blijft evenwel behouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni