| Het loepzuivere schot van Cameron Puertas.

Union heeft zondag tegen AA Gent, het nummer drie in de Jupiler Pro League, opnieuw zijn veerkracht getoond. Na een moeilijke eerste helft, waarin het via een penalty op achterstand kwam, trok het na rust met veel overgave richting het doel van de thuisploeg. Puertas, hij weer, scoorde de gelijkmaker: 1-1.

Door het gelijkspel behouden de Brusselaars een ruime voorsprong (zeven punten) op de nummers twee in het klassement, AA Gent en Anderlecht. Paarswit kan vanavond, mits een overwinning in de derby tegen RWDM, tot op maximum vier punten van de leider naderen.

Beide ploegen begonnen met veel strijd aan de topper. Union had in het eerste halfuur wel de grootste kansen, maar het ontbrak bij Amoura aan koelbloedigheid.

Net voor de rust kwamen de Brusselaars ongelukkig op achterstand. Machida gleed in het strafschopgebied een tegenstander onderuit, waarna Julien De Sart de elfmeter binnentrapte.

Union leek aangeslagen de kleedkamer in te trekken, maar kwam er na de pauze met de houding van een leider weer uit. Cameron Puertas, de onuitgesproken leider van het team, trapte net voor het uur de gelijkmaker binnen: 1-1.

Diep in de tweede helft ontsnapte Union aan een tweede penalty na gevaarlijk spel van Burgess. De VAR verhinderde dat de thuisploeg een nieuwe elfmeter kreeg.

De leider kan na het tweede gelijkspel van het seizoen ontspannen afwachten hoe Anderlecht het er in de derby tegen RWDM vanaf brengt en beginnen toeleven naar de belangrijke Europese wedstrijd, donderdag in Toulouse. Alleen met een zege behoudt de ploeg Burgess en co. uitzicht op Europees voetbal na de winterpauze.