© Photonews

Lore Jacobs (RSCA Women) is Speelster van het Seizoen

© Belga
06/06/2023

De 18-jarige Lore Jacobs (RSCA Women) is maandagavond op de Pro League Awards in Schaarbeek uitgeroepen tot Speelster van het Seizoen. "Ik heb vanaf mijn eerste minuten op het veld enorm veel vertrouwen gekregen. Ik ben opengebloeid en dit is een beloning."

Met 44 punten haalde de spits van kampioen Anderlecht het nipt voor haar teamgenote Stefania-Iulia Vatafu, tweede met 43 punten. Marie Detruyer (OH Leuven) eindigde als derde met 40 punten.

"Ik moet toegeven dat ik dit heel verrassend vind. Ik had niet gedacht dat ik in de top drie zou eindigen", vertelde ze na de uitreiking in de Event Lounge in Schaarbeek.

"Ik heb dit in de eerste plaats te danken aan mijn teamgenoten en zelf heb ik natuurlijk een goed seizoen gespeeld, waarin ik een recordaantal doelpunten (achttien, red) heb gescoord."

Zesde keer kampioen

Jacobs stapte vorige zomer van AA Gent over naar Anderlecht. Ze vond vlot haar draai bij de Brusselaars, die dit seizoen voor de zesde keer op rij kampioen werden.

"Toen ik de beslissing had genomen, dacht ik wel dat er veel concurrentie zou zijn. Maar ik heb vanaf mijn eerste minuten op het veld enorm veel vertrouwen gekregen. Ik ben opengebloeid en dit is een beloning."

Volgend seizoen hoopt Jacobs "de stap naar de Red Flames te zetten", al is dat voorlopig geen prioriteit. "Ik focus nu op de U19, want in juli komt er een EK aan. Daarna zien we wel. Ik heb Ives Serneels nog niet gehoord, maar ik zit daar ook niet op te wachten. Mijn focus ligt nu op de U19 en de voorbereiding op het EK."

Examens

Jacobs wil haar prijs wel bescheiden vieren "met een stapje in de afterparty" maar als zesdejaarsstudente economie-moderne talen heeft ze met examens andere zorgen. Daarna overweegt ze verdere studies in sportmanagement. "Ofwel focus ik vol op het voetbal. We zien wel."

Op de erelijst is Lore Jacobs de opvolgster van Tessa Wullaert (Anderlecht), die vandaag voor het Nederlandse Fortuna Sittard uitkomt. Laura De Neve, ook Anderlecht, was in 2021 de eerste laureate.

Voor de award bachten de speelsters en trainers van de Lotto Super League hun stem uit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie