Luciano D’Onofrio houdt antwoord Paars-wit in beraad

© brusselnieuws.be
25/11/2011
Voetbalclub Anderlecht gaat voortaan samenwerken met Luciano D’Onofrio. 'Hij zal op bevoorrechte wijze met de club samenwerken inzake transfers,' klonk het het donderdagavond in een persbericht. De club voegt er meteen wel aan toe 'dat Anderlecht de transfers zal beheren zoals in het verleden'. Maar volgens D'Onofrio zelf is de zaak nog niet beklonken.

De geruchten over een mogelijke samenwerking tussen D'Onofrio en paars-wit hingen al een paar dagen in de lucht. D'Onofrio wordt evenwel geen beheerder van de club. Hij zal een exclusiviteitscontract ondertekenen met Anderlecht voor de spelers op de Belgische markt. En wanneer de Brusselse voetbalclub een van zijn goudhaantjes wil verkopen, zou hij de prijs moeten kunnen opdrijven.

D'Onofrio was van 2004 tot eind vorig seizoen vicevoorzitter bij concurrent Standard. Na de komst van Roland Dûchatelet als voorzitter verdween hij daar van het toneel, en was hij vooral actief als spelersmakelaar. D'Onofrio staat ervoor bekend dat hij bijzonder goeie contacten heeft bij vele grote Europese clubs. Deze zomer was hij als spelersmakelaar al betrokken bij de transfers van Jovanovic en Mbokani naar Anderlecht.

'Zeer vereerd'
Aan de RTBF liet hij vrijdag echter weten dat hij zij antwoord nog in beraad houdt. Hij zegt ook 'zeer vereerd' te zijn over het aanbod. De spelersmakelaar is momenteel in Portugal en zal bij zijn terugkeer in België antwoorden op het voorstel van Paars-wit.

Verschillende media schrijven vrijdag dat voorzitter Roger Vandenstock hem graag een vaste functie had gegeven, maar dat een meerderheid binnen de raad van bestuur van de voetbalclub dat niet zag zitten.

Het Luikse gerecht voert al zes jaar onderzoek naar D'Onofrio. De ex-aandeelhouder van Standard wordt verdacht van vervalsing, het gebruik van valse documenten en het witwassen van geld. De onderzoekers beschuldigen D'Onofrio er onder meer van dat hij allerlei constructies opzette om grote sommen transfercommissie belastingvrij op te strijken. De feiten gaan terug tot minstens vijftien jaar geleden toen D'Onofrio nog spelersmakelaar was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni