Betovering

Ludiek bosspel voor jong en oud

Kim Verthé
© Brussel Deze Week
15/04/2015

Voor avontuur is niemand echt te oud. Daarop spelen de avonturentochten van De Betovering.be in, waarmee jong en oud zich vanaf 15 april weer mee kan vermaken in het vernieuwde stadspark Begijnenbosdal in Neder-Over-Heembeek.

Bij de ludieke parcours worden kinderen, maar evengoed volwassenen, ondergedompeld in een fabelachtige en middeleeuwse sfeer. Deelnemers krijgen in een bosrijke omgeving een portie uitdagingen, raadsels en verrassingen voorgeschoteld. Met behulp van een kaartenspel, een perkament en een avonturenbuidel moeten ze op zoek naar de fabelachtige bewoners van het ‘Koninkrijk van het Dal’, waar vriend en vijand woont.

De Betovering.be is ook een actieve wandeling en een ontdekkingstocht door een uniek stukje natuur, 22 hectare groen gelegen op het grondgebied van de Stad Brussel.

Sinds de heraanleg van het park in 2013, is de biodiversiteit erop vooruitgegaan in het Begijnenbosdal. De stad zorgde, in ruil voor een kap, immers voor 15.000 nieuwe beplantingen waaronder twaalf boomsoorten op een oppervlakte van 6,5 hectare en een boomgaard om oude fruitsoorten te behouden.

Tochten van Betovering.be online te boeken vanaf 15 april t.e.m. 6 november
‘s weekends van 13.00 tot 18.30 uur en elke woensdag en donderdag tijdens de paas-, zomer- en herfstvakantie van 11 tot 17 uur.
Meer informatie over prijzen en formules op 02/332.04.28 of www.betovering.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni