Lukas Nmecha kondigt vertrek bij Anderlecht aan

© Belga
16/06/2021

Lukas Nmecha heeft dinsdag op Instagram zijn vertrek bij Anderlecht aangekondigd. De 22-jarige Duitse aanvaller was het voorbije seizoen op huurbasis van bij Manchester City actief in het Lotto Park. Hij kwam tot 21 doelpunten in 41 duels voor paars-wit. Mede dankzij zijn goals haalde Anderlecht de Champions' play-offs, waar het uiteindelijk als vierde en laatste eindigde. De Brusselaars komen zo volgend seizoen uit in de nieuwe Conference League.

"Ik heb een fantastisch jaar gehad bij Anderlecht en heb me elke seconde geamuseerd", legde de spits uit op zijn Instagramaccount. "De trainer, spelers en fans zijn fantastisch voor mij geweest. Anderlecht zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd dankbaar zijn. Maar ik moet nu verder. Bedankt Anderlecht."

Na zijn knappe seizoen bij Anderlecht toonde Nmecha zich begin juni ook aan Europa in de knock-outfase van het EK U21 in Slovenië en Hongarije. De aanvaller scoorde het enige doelpunt in de finale tegen Portugal (1-0 winst) en dat zal ongetwijfeld de interesse van andere (buitenlandse) teams hebben aangewakkerd. Nmecha scoorde eerder ook al twee keer in de groepsfase en een keer in de kwartfinale.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni