Wouter Vandenhaute, niet-uitvoerend voorzitter van RSC Anderlecht.

Maandag treffen RSC Anderlecht en Humo-journalist elkaar in rechtbank

© Chris Verhaeghe
16/03/2023

De rechstzaak die RSC Anderlecht heeft aangespannen tegen Humo-journalist Jan Hauspie staat volgende week maandag voor de burgerlijke rechtbank vastgesteld. De voetbalclub dagvaardde Hauspie naar aanleiding van zijn uitgebreide reportage over de interne keuken van de recordkampioen.

Eind februari maakte RSC Anderlecht bekend naar de rechtbank te zullen stappen naar aanleiding van twee ophefmakende artikels in weekblad Humo. Het gaat om de artikels 'Mauve Malaise: de diepe crisis bij RSC Anderlecht', op 7 februari, en 'Mauve Malaise. Onze journalist blikt terug op het ophefmakende artikel over Anderlecht', op 15 februari.

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute en voormalig CEO Peter Verbeke werden in de artikels flink aangepakt. Het weekblad sprak onder meer over hun verloning, manier van werken en het grote personeelsverloop van de voorbije jaren bij de club.

Volgens RSC Anderlecht wordt evenwel in de artikels "aan de hand van anonieme getuigenissen een negatief, eenzijdig en foutief beeld geschetst van de clubleiding en de dagelijkse operationele werking van RSC Anderlecht". De club is daarom van mening dat de journalist de wettelijke zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden en fouten heeft gemaakt bij het schrijven van de artikels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , hauspie , Rechtzaak , RSCA Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni