Philippe Bormans, CEO Union-Saint-Gilloise, Michael Verschueren, sportief directeur RSC Anderlecht, en Thierry Dailly,voorzitter RWDM

| Michael Verschueren, hier afgebeeld tussen Philippe Bormans, CEO Union-Saint-Gilloise en Thierry Dailly, voorzitter RWDM.

Mandaat van Michael Verschueren bij European Club Assocation verlengd

HD
© Belga
12/09/2019

Michael Verschueren is voor een tweede ambtstermijn verkozen als lid van het uitvoerend comité van de European Club Association (ECA), de koepelvereniging van Europese topclubs. De sportief manager van RSC Anderlecht zal binnen de ECA ook werken aan de hervorming van de UEFA-clubcompetities.

Verschueren maakte in 2014 zijn intrede in de executive board van de ECA als opvolger van zijn vader Michel en zag zijn mandaat dinsdag verlengd worden tot minstens 2023. De sterke man van RSCA vertoeft in mooi gezelschap, want ook onder anderen Edwin van der Sar (Ajax), Nasser Al-Khelaifi (PSG) en Josep Maria Bartomeu (Barcelona) maken deel uit van de 24 gemandateerde bestuurders. Zij werden verkozen op de algemene vergadering door de 169 leden-clubs. Het gloednieuwe Uitvoerend Comité verkoos Andrea Agnelli (Juventus) opnieuw tot voorzitter van de ECA.

Namens de ECA maakt Verschueren ook deel uit van het UEFA Club Competitions Committee, die zich bij de Europese voetbalbond zal bezighouden met de nakende hervorming van de Champions League en Europa League. Vanaf 2024 zouden die Europese topcompetities er helemaal anders moeten uitzien. "De feedback die we de voorbije maanden hebben gekregen, maakt duidelijk dat een hervorming broodnodig is", aldus Agnelli, die aan zijn tweede ambtstermijn begint als ECA-voorzitter. "Er zijn meer Europese wedstrijden nodig om het voetbal verder te laten ontwikkelen. Nu gaan we een algemene visie uitwerken van hoe de ECA vindt dat de clubcompetities eruit moeten zien."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Michael Verschueren , RSCA Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni