Marc Coucke officieel voorzitter van RSC Anderlecht

© Photonews
| Eind december bereikte Marc Coucke een akkoord met RSC Anderlecht om de club over te kopen.

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) keurde vandaag de overname van RSC Anderlecht door Marc Coucke goed. Daardoor mag de flamboyante zakenman nu ook officieel de troon bestijgen in het Constant Vanden Stockstadion.

Coucke maakte het nieuws zelf bekend via Twitter.

Officieus deed Coucke zijn intrede als voorzitter al op 1 maart, maar de Belgische Mededingingsautoriteit moest wel nog de overname van RSCA goedkeuren. Zolang dat niet gebeurd was, mocht hij geen officiële beslissingen nemen.

Dat kan hij vanaf vandaag dus wel. De BMA oordeelde dat de procedure van de verkoop correct verlopen is. Ook het marktonderzoek en de rondvraag bij de andere Belgische clubs doorstond RSC Anderlecht met glans.

In het Astridpark zwaait Coucke nu definitief de plak. Zijn voorganger Roger Vanden Stock werd eind februari uitgezwaaid. Hij stond 22 jaar aan het hoofd van paars-wit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?