Marc Grosjean (FC Brussels): 'Ik hoop in de topvijf te eindigen'

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
03/09/2008
FC Brussels beleefde vorig jaar een rampzalig seizoen en degradeerde uit eerste klasse. Trainer Marc Grosjean (49) komt over van tweedeklasser Eupen en moet de ploeg opnieuw naar eerste klasse leiden.

"Ik heb voor Brussels gekozen omdat ze het interessantste voorstel hadden," vertelt Grosjean. "Het is een ambitieuze club die haar profstatuut behoudt. Ik wist ook dat ze de ambitie zouden hebben om een goede ploeg samen te stellen en dat ze zo snel mogelijk naar eerste klasse wilden terugkeren. Ik heb voorzitter Johan Vermeersch ondertussen een paar keer ontmoet, en ik heb met hem zeer interessante gesprekken gehad over voetbal."

Brussels verloor in het tussenseizoen verschillende sterkhouders. Julien Gorius, Cheikhou Kouyaté en Alan Haydock zijn maar een paar van de spelers die andere oorden hebben opgezocht. De club heeft nu een kern samengesteld die een mix is van jonge en ervaren spelers.

Volgens Grosjean vormt de ploeg één blok en azen heel wat spelers op revanche. "Er kwamen vier spelers over van Moeskroen, waar tijdens de tweede competitiehelft maar weinig naar werd omgekeken. Ook de jongens die vorig seizoen bij Brussels speelden, willen bewijzen dat ze goede voetballers zijn. Ik denk ook dat ze het plezier zullen terugvinden om naar het stadion te komen, wat vorig jaar minder het geval was."

De kern is op dit moment bijna volledig. De club werkt zeker nog aan de komst van een of twee spitsen, want op dat vlak is het nog wat magertjes. "Ik hoop dat we binnen afzienbare tijd kunnen zeggen dat we titelkandidaat zijn. Als die spitsen erbij komen, dan zullen we de troeven in handen hebben om een rol te spelen aan de top van de tweede klasse."

Offensief voetbal
De voorbereiding en het begin van het kampioenschap zijn goed begonnen voor Brussels, al is de uitschakeling in de beker tegen derdeklasser Mol-Wezel wel een domper. Maar ondanks die misstap is Grosjean ambitieus en wil hij dit jaar in de topvijf eindigen. "Ik voel me goed op de club en weet dat ik hier iets kan verwezenlijken. Je merkt dat hier potentieel is. Dit seizoen hoop ik bij de eerste vijf te eindigen om zo de eindronde te kunnen spelen om naar eerste te gaan. Ik hoop een van de architecten te zijn van de wederopbouw van de club; ik wil ook dat de mensen weer positief over FC Brussels praten. Ik wil dat we weer krediet opbouwen en dat de mensen positief zijn over onze club en ons voetbal."

Grosjean ziet ook zijn toekomst bij Brussels, al is een 'toekomst' in het voetbal moeilijk te voorspellen. Hij voelt zich goed en wil met de club naar eerste. Om dat te verwezenlijken moet nog een hele weg afgelegd worden, maar hij heeft al een idee hoe ze er moeten geraken. "We zullen dit jaar vechten en groepsgeest tonen. De ploeg moet een kwalitatief hoogstaand spel ontwikkelen dat gebaseerd is op offensief voetbal. We zijn niet meer in eerste klasse, en de verhoudingen veranderen. Nu zijn we een beetje een favoriet in de reeks, terwijl dat de vorige jaren eerder omgekeerd was."

"Ik wil een ploeg die speelt voor de overwinning, die een hoogstaand spel op de mat brengt en die offensief denkt. De werksfeer is alvast heel goed en ik denk dat iedereen wel blij is om elke dag naar het Edmond Machtensstadion te komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni