| Archiefbeeld van Mario Stroeykens.

Mario Stroeykens ondertekent nieuw contract bij Anderlecht

© Belga
29/09/2023

Mario Stroeykens heeft zijn contract bij voetbalclub RSC Anderlecht, dat volgende zomer zou aflopen, verlengd. Dat maakte paars-wit vrijdag bekend op zijn website. De aanvaller, een jeugdproduct van RSCA, ondertekende op zijn negentiende verjaardag een nieuwe overeenkomst tot medio 2026.

"Als speler die hier bij de club is opgegroeid, ben ik erg trots op dit nieuwe contract", zei Stroeykens in een eerste reactie. "Het toont het vertrouwen dat de directie in mij heeft en ik ben zelf blij om deel uit te maken van de nieuwe wind die door de club waait. Ik zal elke dag blijven werken om beter te worden en kijk ernaar uit om nog vaak dat onbeschrijflijke gevoel mee te maken wanneer je als Neerpede-speler voor een vol Lotto Park speelt."

Stroeykens kwam sinds zijn debuut bij paars-wit in januari 2021 tot 59 officiële duels (vijf goals) voor de voetbalclub. Dit seizoen kwam hij tot dusver zes keer in actie onder coach Brian Riemer.

CEO Sports Jesper Fredberg was ook tevreden met de contractverlenging van Stroeykens. "De eigen jeugdspelers zullen altijd een belangrijke troef blijven voor RSC Anderlecht. Daarom zijn we erg tevreden dat we, na spelers als Theo Leoni en Yari Verschaeren, nu ook Mario Stroeykens langer aan de club kunnen binden. We zullen er alles aan doen om Mario zijn volledige potentieel te ontwikkelen in de komende jaren."

Anderlecht telt na acht wedstrijden vijftien punten in de Jupiler Pro League. Het staat daarmee vierde. Zaterdag wacht voor de recordkampioen een verplaatsing naar Eupen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni