| RSCA-coach Felice Mazzu (archiefbeeld)

Mazzu analyseert: 'Anderlecht won dankzij sterke tweede helft'

© Belga
09/09/2022

RSC Anderlecht heeft donderdag met de nodige moeite met 1-0 gewonnen van het Deense Silkeborg in de Conference League. Trainer Felice Mazzu was na de wedstrijd tevreden over "een sterke tweede helft". De eerste helft was volgens de coach van paars-wit dan weer "onvoldoende".

Anderlecht won dankzij een strafschop in de 81e minuut omgezet door Fabio Silva. "Winnen was het eerste en voornaamste doel, dat is evident", verklaarde Mazzu. "We speelden een goede tweede helft, met de juiste intensiteit en met veel zin. We hadden ook enkele sterke momenten aan de bal."

Mazzu erkende dat de eerste helft van de wedstrijd onvoldoende was. "Dat is misschien te wijten aan een gebrek aan vertrouwen, gebrek ook aan wil om naar voor te spelen. We namen minder risico's, we konden ook minder de ruimte vinden. Ik denk dat de tweede helft wel vertrouwen zal geven voor de toekomst."

Anderlecht kon ook een beter ritme vinden na de inbreng van Yari Verschaeren. "Zijn intentie, zijn connectie om met anderen van het team samen te spelen, zijn wil om naar voor te spelen, bracht ons de oplossing", aldus Mazzu.

Snelheid

De snelheid van Julien Duranville, eveneens na de rust ingebracht, bleek eveneens een meesterzet. "Het is een wapen wanneer de tegenstander moe is", gaf Mazzu toe. "Met zijn snelheid brengt hij ons extra wapens in verschillende situaties. Hij zorgde ook voor de strafschop (lokte hands uit bij Joel Felix). Dat is goed voor de groep, voor hem en voor de toekomst."

Het laatste succes van Anderlecht in een groepswedstrijd dateerde alweer van 5 december 2017. Toen versloeg Anderlecht het Schotse Celtic in de Champions League. Het seizoen daarop kon Anderlecht in de Europa League geen wedstrijd winnen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni