Mbo Mpenza keert terug naar voetbalclub Anderlecht. Welke functie de ex-speler er zal krijgen, staat nog niet vast. Dat maakte Mpenza maandag zelf bekend op de persconferentie waarop hij zijn afscheid als voetballer toelichtte.

Het was de vicevoorzitter van de Griekse club Larissa waarvoor Mpenza het voorbije jaar speelde, die op de website van de club aankondigde dat de speler een punt achter zijn carrière zette. De 32-jarige spits had zijn afscheid naar eigen zeggen liever zelf wereldkundig gemaakt, maar bevestigde maandag dat zijn carrière erop zit: Mpenza heeft last van een rugontsteking die niet volledig geneest en kan onmogelijk nog tot 2010 spelen, zoals zijn contract bij de Griekse ploeg voorschreef.

Mbo Mpenza was in het verelden vier seizoenen lang aanvaller bij paars-wit en kreeg van Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck al een voorstel om terug bij de ploeg aan de slag te gaan. De ex-speler zegt geen ambities te hebben om trainer te worden, maar wel graag met jongeren wil werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni