Voetbalclub Anderlecht heeft zijn vervanger voor de vertrokken spits Romelu Lukaku vast. De Congolese speler Dieumerci Mbokani heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen.

Tussen Anderlecht en de speler zelf was eerder al een akkoord. Het was enkel nog wachten op het fiat van Monaco, de club waar Mbokani nu vertrekt. De transfersom zou zowat 3 miljoen euro bedragen. Bij Anderlecht treft de spits zijn ex-ploegmaat van bij Standard, Milan Jovanovic.

Mbokani speelde eerder al voor Anderlecht maar moest opkrassen na onenigheid met de club. "We beseffen dat deze overgang gevoelig ligt en Dieumerci Mbokani beseft dat hij bepaalde fouten heeft gemaakt," zegt voorzitter Roger Vanden Stock. "Maar hij bezit een geweldige honger naar sportieve rehabilitatie. Er is veel gezegd en geschreven over het gedrag van de aanvaller maar zowel de technische staf als het bestuur geloven in het talent van Dieumerci Mbokani. Zijn motivatie is groot om met RSCA prijzen te winnen. Dat blijkt uit de vele gesprekken die we met hem voerden. De overgang is een weloverwogen beslissing geweest en is genomen na vele gesprekken met de speler. Het is nu aan Dieumerci nu om de harten van alle fans te heroveren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni