Meervoudig thaibokskampioen opent boksschool in hartje Brussel

© Belga
| Youssef Boughanem is viervoudig kampioen thaiboksen.

De Marrokaans-Belgische viervoudig wereldkampioen thaiboks Youssef Boughanem heeft in het hartje van Brussel een gloednieuwe boksschool geopend. In het sportcomplex van het Zuidpaleis in de Stalingradwijk kunnen jong en oud voortaan terecht bij Boughanem om de kneepjes van het thaiboksen onder de knie te krijgen.

De bal voor de boksschool van Youssef Boughanem ging ruim een jaar geleden aan het rollen tijdens de PSM Fight Night 2019 in Paleis 12. Daar stond de thaibokskampioen zelf als hoofdact op de affiche en ontmoette hij Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen). Dankzij een inspanning van de stad Brussel werd een zaal in het Zuidpaleis vrijgemaakt en omgebouwd tot een moderne boksschool.

'Thaiboks heeft mijn leven gered'

Het team van Youssef Boughanem omvat negen trainers die de boksschool elke dag van de week voorzien van talloze lessen voor jong en oud, maar ook voor vrouwen. Het moet een uitlaatklep worden voor de inwoners van de omliggende wijken. "Wanneer je hier een bokszaal opent, open je ook perspectieven voor veel jongeren uit de wijk. Dit kan ook bijdragen aan het verhelpen van de problemen die de jongeren meemaken, zoals we momenteel zien in de nabijgelegen Marollen", stelt schepen Hellings.

Thaibokskampioen Boughanem, die na het verlies van beide ouders naar Thailand trok, kan het alleen maar beamen: "Thaiboks heeft mijn leven gered. Nu installeer ik mij hier om misschien iemand anders leven te redden of op zijn minst jongeren te helpen", zegt hij. De inschrijvingen lopen als een trein, want na een week zijn al 32 kinderen, 18 vrouwen en 90 mannen lid geworden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?