Meisjesdino's gezocht in Evere

De basketbalspeelsters van de Dino's worden groot en dat heeft gevolgen. Ze zijn dringend op zoek naar speelsters tussen twaalf en vijftien jaar om een meisjesploeg op te richten.

De pupillen van de Dino's, onder wie drie meisjes, gaan in september over naar de miniemen. Vanaf die jeugdcategorie mogen ze niet meer met de jongens spelen.

Het probleem van de Dino's is dat ze als kleine club te weinig spelers hebben van een bepaald jaar. Ze hadden dit seizoen bijvoorbeeld geen miniemen en cadetten. Volgend seizoen is er wel weer een miniemenploeg. De jongere spelers moeten noodgedwongen met hun ploegmaten mee naar de hogere leeftijdscategorie, zelfs al zijn ze een jaar te jong, of ze moeten een andere club zoeken.

De meisjes moesten dus kiezen: ofwel naar een club met een meisjesploeg verkassen, ofwel moest er een meisjesploeg bij de Dino's worden opgericht. Optie twee haalde het.

Ze zijn nu op zoek naar speelsters tussen twaalf en vijftien jaar met een zekere basiskennis van basketbal, en het liefst wat competitie-ervaring. Wie het wil proberen, mag altijd eens meetrainen. Mathilde, Yousra en Paulien zullen je met open armen ontvangen.

De Dino's trainen op dinsdag en donderdag van 18 tot 19.30 uur in de nieuwe sporthal bij het Atheneum Emanuel Hiel, in de Fresiadreef in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?