Memorial sluit Ivo Van Damme terug in de armen

© brusselnieuws.be
22/03/2013
Geen ‘Belgacom Memorial’ meer, maar opnieuw Belgacom Memorial Van Damme’. De plannen om de naam van de atletiekmeeting te veranderen zijn van de baan, zo maakt de organisatie bekend.

Woensdag raakte bekend dat de meeting in het Koning Boudewijnstadion zijn naam wilde wijzigen in 'Belgacom Memorial', met 'in honour of Ivo Van Damme' als onderschrift. Daarop volgde op verschillende sociale media een storm van protest. 'Ivo sterft een tweede keer', fulmineerde een Twitteraar.

Volgens de organisatie was het de bedoeling om met de nieuwe naam net de nagedachtenis aan atleet Ivo Van Damme meer in de verf te zetten. "Blijkbaar heeft die verduidelijking net het omgekeerde effect", zegt organisator Wilfried Meert. "Het laatste wat wij als organisatie willen, is dat men er ons van verdenkt om de nagedachtenis aan Ivo te willen uitwissen".

Sinds 1993 werkt de Memorial samen met Belgacom. Deze samenwerking werd steeds intensiever en sinds 2009 heet het evenement Belgacom Memorial Van Damme. Om alle misverstanden te vermijden, is beslist om de naam 'Belgacom Memorial Van Damme' te behouden met 'in honour of Ivo Van Damme' als toevoeging.

De Memorial is in al die jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste meetings ter wereld. Op 6 september vindt in het Koning Boudewijnstadion de 37ste editie plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni