Over precies een maand gaat in het Koning Boudewijnstadion de 29e Memorial Van Damme door. Er zullen maar liefst 14 Belgische atleten van hoog niveau aan de start verschijnen, waaronder Kim Gevaert. Dat is het dubbel in vergelijking met andere jaren. Atletiekliefhebbers moeten zich haasten, het stadion is bijna uitverkocht.

"Er is een nieuwe lichting aan het komen," zegt organisator Wilfried Meert. "Het is een generatie die ook op het grote niveau kansen krijgt. Veertien Belgen, overhoopt, maar dat is veelbelovend voor de atletiek in België."

Maar niet alleen binnenlandse atleten zakken op 26 augustus naar het Boudewijnstadion af. "De Russische Isinbayeva, die zopas vijf meter hoog met de poolstok heeft gesprongen, komt zeker de Memorial. Bekele, voor velen de grootste afstandloper aller tijden, komt terug naar Brussel. Nu wil hij zijn eigen wereldrecord van 10 kilometer aanvallen." Dat zegt Wilfried Meert.

De kaartenverkoop loopt ondertussen als een trein. Er zijn nu al 42 van 47.000 plaatsen verkocht, 5.000 vrije plaatsen blijven over.

De discogroep Village People zal de Memorial afronden. Hun optreden wordt het sluitstuk van hopelijk een prachtig atletiekevenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni