Memorial Van Damme in 2011 op een zondag?

© brusselnieuws.be
11/11/2009
Verhuist de Memorial Van Damme in 2011 van de vrijdagavond naar de zondagnamiddag? De organisatie achter de atletiekwedstrijd overweegt een eenmalige verschuiving door een druk atletiekseizoen dat jaar. Via een enquête vraagt het de trouwe fans om een keuze te maken.

Vrijdagavond 16 september 2011 of zondagnamiddag 11 september. Tussen die twee tijdstippen kunnen de atletiekfans kiezen.

Reden voor de verschuiving is het drukke atletiekprogramma in augustus en september 2011. In 2010 vindt de Memorial Van Damme op vrijdagavond 27 augustus plaats. In 2011 kan dat echter niet omdat in die periode ook het WK atletiek plaatsvindt in het Zuid-Koreaanse Daegu.

Uitwijken naar september zorgt dat jaar ook voor planningsproblemen. In Zürich is er een atletiekmeeting op donderdag 8 september waardoor een dag later voor Brussel moeilijk wordt. De volgende vrije vrijdag is meteen 16 september, maar volgens de organisatoren is dat laat in het seizoen met bovendien kans op kouder weer.

De organisatoren willen de grootste atletiekmeeting van het land daarom voor één keer op zondagnamiddag 11 september laten plaatsvinden. Mensen die de afgelopen jaren een ticket hebben gekocht en in het e-mailbestand zitten, mogen mee de knoop doorhakken.

Voor 30 november moeten ze hun keuze gemaakt hebben. Volgens de afgevaardigd beheerder van de Memorial Van Damme zijn er al enkele honderden reacties binnengelopen en is het momenteel fifty-fifty.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni