Memorial Van Damme organiseert familiedag

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
15/05/2018

Tijdens de atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion op 31 augustus, zal er ook een familiedag plaatsvinden. In samenwerking met het Brussels gewest hebben 2.000 Brusselse gezinnen gratis toegang tot onder meer het Atomium, Océade en de 'Smurf Experience'.

Met de Brussels Memorial Family Day wil de organisatie de Diamond League meeting atletiek in Brussel dichter bij de Brusselaar brengen. "Dankzij het gewest kunnen we de families een leuke dag bezorgen", zegt meetingdirecteur Cédric Van Branteghem. Hoe de selectie van families zal gebeuren is nog niet alles duidelijk. VisitBrussels zal de actie in ieder geval mee coördineren.

Oprichter van de belangrijke atletiekmeeting Wilfried Meert, die ook nog mee de Memorial in goede banen leidt, is opgetogen over de samenwerking tussen Brussel en de Memorial. "Met de Urban Memorial in Luik, Antwerpen en Brussel kon iedereen al genieten van topatletiek. Met de familiedag zetten we weer een stap in de goede richting."

Borlées onder het Atomium

Net als de voorbije twee jaar zullen er naast de AG Insurance Memorial Van Damme ook nu Urban Memorial-wedstrijden zijn. Vorig jaar liep de familie Borlée nog over de Vismarkt in het centrum van de stad. De finale van het kogelstoten is ook weer op de Grote Markt.

Op zondag 10 juni zullen Jonathan, Kevin en Dylan vijf meter boven de grasstrook spurten die voor het Atomium ligt. Daarnaast wordt er ook een competitie back-to-back getest. Een aflossing van 4x100 meter die net als in het zwemmen in een rechte lijn gebeurt. En dus niet op een ovalen atletiekpiste. (Lees verder onder de afbeelding).

piste Urban Memorial

Stadion

Voor 2020 verwachten Meert en Van Branteghem geen veranderingen in het stadiondossier op de Heizel, ook niet door NEO. "Het zijn verkiezingen de komende jaren. Goed voor ons, dan kunnen we voorlopig ook in het Koning Boudewijnstadion blijven. We zijn plots partners in crime geworden met verschillende beleidsniveau's", lacht Meert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Samenleving, Memorial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni