Memorial Van Damme stelt programma voor

© FM Brussel
13/05/2008
De 32ste editie van de Memorial Van Damme vindt plaats op vrijdag 5 september in het Koning Boudewijnstadion. Dat is nauwelijks twee weken na de Olympische Spelen in Peking. Daarom verwacht de organisatie veel medaillewinnaars op de atletiekmeeting. Vandaag stelden de organisatoren van de Memorial de affiche voor.

De Ethiopiër Kenenisa Bekele moet de publiekstrekker van de meeting worden. Hij loopt er de 5.000 meter. Ook sprint-wereldkampioen Tyson Gay heeft toegezegd. De organisator Wilfried Meert vertelde dat er zeker ook medaillewinnaars van de Olympische Spelen zullen zijn. Hij zou veel voorakkoorden gesloten hebben met grote namen.

Het zal waarschijnlijk ook de laatste kans zijn om Kim Gevaert te zien lopen. Er zijn nog vijf Belgen van de partij: Thomas Matthys (800 meter), Krijn Van Koolwijk en Pieter Desmet (3.000 meter steeple), Veerle Dejaeghere (3.000 meter) en Elodie Ouedraogo (400 meter horden).

Affiche voor het goede doel
Op de persconferentie van de Memorial Van Damme is dinsdag ook de affiche voor de 32ste editie voorgesteld. Het schilderij op de affiche is van de hand van de Chinese kunstenaar Liu Yujun. Zijn werken waren onder meer al te zien in New York, Italië, Duitsland en Frankrijk. In 2007 illustreerde hij ook al de toegangskaarten van de befaamde Lineart in Gent.

Naar goed gewoonte zal het schilderij dat gebruikt wordt als affiche verkocht worden voor het goede doel. De organisatoren kozen dit jaar voor een project van SOS Kinderdorpen in het Congolese Bukavu. SOS Kinderdorpen-ambassadrice Kim Gevaert is meter van het project in het geboorteland van haar vriend Djeke Mambo.

Meeting in Rabat
Dit jaar heeft de Memorial Van Damme samen met het Brussels Gewest ook een partnerschap gesloten met de meeting van het Marokkaanse Rabat. De Meeting Mohammed VI wordt op 14 juni voor de eerste keer georganiseerd. De meeting zou oorspronkelijk 'Meeting de Rabat' heten, maar de Marokkaanse koning heeft onlangs beslist er niet alleen zijn 'Hoge Bescherming', maar ook zijn naam aan te verbinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni