Molenbeek: 'We kunnen White Star niet uit stadion zetten'

© brusselnieuws.be
03/06/2015

De bezielers van het nieuwe RWDM vragen dat de gemeente Molenbeek het stadioncontract met White Star verbreekt. Voor schepen van Sport Ahmed El Khannouss (CDH) kan daar echter geen sprake van zijn.

Ultiem overleg tussen White Star en RWDM over het delen van het Edmond Machtensstadion is op niets uitgedraaid. "De advocaat van White Star maakte meteen duidelijk dat er geen gebruik van het A-terrein van het Machtensstadion mogelijk kan zijn", klinkt het in een persbericht van RWDM. De gemeente had voorgesteld dat RWDM 21 wedstrijden zou mogen spelen op het A-veld, maar zelfs dat zit White Star niet zitten.

RWDM vraagt dat de gemeenteraad van Molenbeek het contract met tweedeklasser White Star opzegt. Schepen El Khannouss wil daar echter niet van weten. "Er is geen sprake van dat wij een eerlijke huurder, die trouwens al zijn financiële verplichtingen perfect nakomt, op straat gaan zetten", aldus de CDH-schepen tegenover Belga.

Volgens de initiatiefnemers van het nieuwe RWDM speelt de gemeente onder één hoedje met White Star, maar dat klopt niet, aldus El Khannouss. "Er wordt ons vanalles verweten, terwijl we altijd openstonden voor gesprekken over een samenwoon-overeenkomst met White Star en RWDM. Er is veel foute informatie de wereld ingestuurd, want de gemeente doet al het mogelijke om White Star te verzoenen met RWDM."

Het RWDM-project heeft intussen naar eigen zeggen alle nodige fondsen en garanties verzameld voor een doorstart in vierde klasse, enkel een stadion ontbreekt.

'Onderzoek naar belangenvermenging'
De Molenbeekse SP.A vraagt een onderzoek naar de banden tussen White Star en het gemeentebestuur. "Er is immers een schijn van belangenvermenging", zegt Jef Van Damme die verder betreurt dat de gemeente zichzelf en RWDM buitenspel heeft gezet door het contract met White Star. "Het gemeentebestuur heeft haar eigen club, haar geschiedenis en de lokale inbedding ervan de grond ingeboord. White Star is immers niet meer dan een financieel vehikel van de heer Bico, zonder ziel en zonder supporters."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni