| De club wacht op antwoord van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Molenbeekse hockeyclub Royal Daring vecht licentieweigering aan

Robin Vanpée
© BRUZZ
02/05/2023

Hockeyclub Royal Daring Molenbeek heeft beroep aangetekend om toch in het hoogste klassement te kunnen spelen. De licentie was vorige week vrijdag geweigerd door de Belgische Hockeybond (KBHB). Ook Louvain-la-Neuve had geen licentieverlenging gekregen.

"De reden dat de licentie geweigerd werd, was omdat er nog openstaande schulden zijn, maar dat is binnen een paar dagen opgelost. We hebben beroep aangetekend bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport, red.) en wachten nu resultaat af," zegt Ryan Deuvart, voorzitter van Royal Daring.

Alleen de aanvragen van Royal Daring en Louvain-la-Neuve werden geweigerd. De negentien andere clubs die een aanvraag indienden, ontvingen wel positief nieuws van de commissie.

Sinds het vorige seizoen is er een licentiemechanisme ingevoerd voor clubs die in de hoogste klasse bij de mannen en vrouwen willen hockeyen. Het doel van deze licentie is de kwaliteit van de competities te waarborgen, en een financiële ontsporing binnen de clubs te voorkomen, stelt de KBHB. Clubs kunnen binnen de vijf dagen beroep aantekenen tegen de beslissing bij het BAS.

De Molenbeekse hockeyclub bestaat al sinds 1922 en werd sinds de oprichting vier keer landskampioen in de herencompetitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni