Molenbeekse massa trekt naar Charleroi: 'Elke RWDM-supporter wil dit meemaken'

MV
© BRUZZ
06/04/2018
RWDM-supporters

| Een titel op verplaatsing vieren? De Molenbeekse aanhang wil er maar wat graag bij zijn.

Zaterdag om 21u50 kan RWDM de champagne ontkurken en z'n tweede titel op een rij vieren. Maar dan moet het wel winnen in en tegen Charleroi. Geen makkelijke klus, want Olympic is de enige (!) ploeg waar RWDM dit seizoen van verloor.

"We moeten natuurlijk eerst en vooral winnen daar", zegt voorzitter Thierry Dailly voorzichtig. "Charleroi is de enige ploeg die ons dit jaar kon kloppen in de competitie."

Revanche voor offday?

En dat was een ferme valse noot op 11 november vorig jaar. RWDM gaf niet thuis in de topper tegen Olympic Charleroi. Het werd 0-1 voor Les Dogues uit Charleroi na een ontluisterende partij in het Machtensstadion. "Een complete offday", klonk het nadien bij zowat de volledige spelerskern.

Maar voor het overige liet RWDM dit seizoen maar één keer een gelijkspel noteren. De overige 22 wedstrijden won het allemaal, met regelmatig indrukwekkend aanvallend voetbal.

"Bij titelwinst geven we die avond een feest in Molenbeek"

Thierry Dailly, voorzitter RWDM

Luik verliest punten = RWDM kampioen

"Zaterdag reizen er zeker 1.500 supporters mee", aldus Dailly. "We krijgen een volledige tribune langs de lengte van het veld in Charleroi. Iedereen wil dit meemaken. Hopelijk wordt het een groot feest."

Als RWDM wint is het kampioen. Als Molenbeek verliest of gelijk speelt is het afhankelijk van het resultaat van Luik - Durbuy. Luik staat tweede op tien punten. Als Luik punten laat liggen, is RWDM ook altijd kampioen.

De Brusselse club voorziet een feest in het Edmond Machtensstadion als het zover is. "Als de titel binnen is, roepen we de supporters op om naar Molenbeek te komen", zegt Dailly. "De club trakteert dan een aantal vaten op de titel."

Ticketverkoop

Zaterdag tussen tien uur 's ochtends en één uur 's middags verkoopt RWDM nog de laatste tickets in de burelen van het Machtensstadion. De loketten in Charleroi zullen gesloten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Voetbal, RWDM

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni