Mpoku beslist intense topper tussen Standard en Anderlecht

© Photonews
| Doelpuntenmaker Mpoku daagde Didillon na de wedstrijd uit. De doelman van RSCA bleef er rustig bij.

Anderlecht heeft met 2-1 verloren op het veld van Standard. Dankzij een sterke tweede helft kon Sclessin feest vieren. Anderlecht-coach Rutten begint met een drie op negen en moet beginnen vrezen voor play off 1.

Youngster, en uitblinker tegen Eupen, Yari Verschaeren ondervond in zijn eerste Standard – Anderlecht meteen de hevigheid van Sclessin. Hij werd geregeld door Fai onder mat gestopt. In een steeds geladen Classico begon Standard traditiegetrouw fel.

Poeier van Marin

Anderlecht nam na tien minuten de bovenhand, Santini miste na een vrije trap van Kums. Bij de eerste echte tegenstoot van Standard verscheen Cimirot alleen voor doelman Didillon. De geviseerde doelman van paars-wit redde uitstekend. Didillon noemde de supporters van Standard eerder deze week al lachend ‘barakis’, wat vrij vertaald ‘marginalen’ betekent.

Standard greep Andelecht even bij de keel. Na een één-twee poeierde Marin de bal in doel. 1-0 en Sclessin brandde los.

De ploeg van Fred Rutten liet zich niet uit zijn lood slaan. Kums antwoordde vanop vrije trap, zoals de Kums van bij Gent dat kon. Heerlijke krul, de duikvlucht van Ochoa naar de hoek was voor de fotograaf.

Didillon hield RSCA dan in de match met een voetveeg op de poging van Edmond. Santini kopte een voorzet van Obradovic in de handen van Ochoa. Diezelfde Obradovic speelde even later listig Mpoku door de benen. Anderlecht had het vertrouwen.

Vreugde en woede

In de tweede helft drukte Standard wel, maar het verzuimde zijn grootste kans af te maken. Na balverlies van het duo Santini-Kayembe kon Lestienne al op doel af. De Luikse winger week te ver uit en miste.

Uitstel van executie, Bakali verloor te makkelijk de bal. Carcela knalde met zijn rechter prinsheerlijk in het doel onder de Luikse harde kern. Maar na het uitbundige feestje deed ref Visser het alombekende videoschermgebaar. De scheids moest naar het scherm gaan kijken aan de zijlijn en oordeelde dat er fout op Bakali voorafging aan de goal van Carcela.

Van vreugde naar enorme woede in Luik. Ook trainer Michel Preud’homme was verbolgen en mocht gaan afkoelen in de tribune.

Drie op negen en valse noot

Twintig minuten voor tijd stuurde Rutten aanwinst Bolasie op het terrein. Die kon wel niet bijster veel klaarspelen, Anderlecht voetbalde geen kans meer bij elkaar.

De thuisploeg was fysiek sterker en wanneer Mpoku werd vrijgespeeld op links voelde je de goal in de lucht hangen. Hij kapt de hark genaamd Kara simpel uit en knalde in de korte hoek binnen. Paars-wit was niet bij machte nog iets terug te doen. Trainer Fred Rutten begint met 3 op 9 aan zijn ambtstermijn als trainer in het Astridpark.

Valse noot nog in het feestgedruis na de match. Verdediger Luyindama kwam afscheid nemen van de thuisfans, na zijn transfer naar Turkije. Luyindama daagde de 40 resterende fans van RSCA nog uit en riep door de stadionmicrofoon een bedenkelijke ‘puta Anderlecht’.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?