Murillo eerste wintertransfer Anderlecht

© Photo News

De Panamese rechterflankverdediger Amir Murillo verlaat het Amerikaanse New York Red Bulls voor RSC Anderlecht. In het Astridpark ondertekende de 23-jarige international een contract tot midden 2023, zo maakte de club vrijdag bekend. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd.

De 36-voudige international is de eerste wintertransfer voor Anderlecht, dat op zoek moet naar versterking. Op het WK in Rusland speelde hij nog met Panama tegen de Rode Duivels en later in de groepsfase ook tegen Engeland.

"Ik ben razend enthousiast over de kans die ik bij Anderlecht krijg", liet hij weten in een eerste reactie. "Dit is een club met een rijke geschiedenis, die nu misschien wel even door een lastige periode gaat, maar ik ben naar hier gekomen om het team te helpen. Als international en in de MLS deed ik al flink wat ervaring op. Nu wil ik hier ontzettend hard werken om de volgende stappen in mijn carrière te kunnen zetten. Ik kijk er naar uit om na Nieuwjaar in dit stadion te spelen. RSCA heeft fantastische fans, hoorde ik van Sacha Kljestan. Ik hoop hen blij te maken."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?