Nantes laat Kara terugkeren naar Anderlecht na ruzie met coach

Kara Mbodji, toen nog bij RSCA.

FC Nantes beëindigt de uitleenbeurt van Mbodji Kara en stuurt hem per direct terug naar Anderlecht. Dat meldt het Franse persagentschap AFP woensdag op basis van een bron dichtbij de club.

RSCA en FC Nantes regelen momenteel de laatste details van Mbodji Kara's terugkeer. De verdediger moet vertrekken na een conflict met coach Vahid Halilhodzic.

Kara ging dinsdagavond tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Montpellier (2-0) in de clinch met de Bosniër na een vroegtijdige wissel. Hij werd na 56 minuten naar de kant gehaald ten voordele van Anthony Limbombe en weigerde vervolgens de uitgestoken hand van zijn coach.

Nadien kreeg het conflict in de gang naar de kleedkamers nog een staartje. Kara en Halilhodzic wilden na een hevige woordenwisseling op de vuist gaan, maar werden op het nippertje uit elkaar gehaald door enkele andere spelers en stafleden.

Na het handgemeen kwam Kara ook niet opdagen voor de ochtendtraining. Dat was de druppel voor Halilhodzic. Hij eiste na het onmiddellijke vertrek van Kara en werd daarin gesteund door de clubdirectie.

Nooit basisspeler

Kara Mbodji werd door Nantes voor een seizoen gehuurd van Anderlecht, met aankoopoptie. De 29-jarige Senegalees kon zich bij bij de Kanaries echter nooit opwerken tot een vaste basisspeler en bleef steken op acht officiële duels. Nantes zelf is intussen aan een kleurloos seizoen bezig en staat na 18 speeldagen op de elfde plaats in de Ligue 1.

Het is nu aan de nieuwe RSCA-coach Fred Rutten om te bekijken of Kara in zijn plannen past.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?