| Dimata blijft in Anderlecht

Nany Dimata blijft bij RSC Anderlecht

© BRUZZ - Belga
03/10/2020

Anderlecht heeft zaterdagmorgen in een persbericht gereageerd op de transfergeruchten rondom Nany Landry Dimata. De 23-jarige aanvaller stond in de belangstelling van de Franse eersteklasser Dijon. RSCA en Dijon kwamen echter niet tot een akkoord.

"Dijon bood me een prachtig contract aan, maar jammer genoeg zijn de clubs er niet uitgeraakt", reageerde Dimata zelf enigszins teleurgesteld. De spits werd voor de vorige interlandbreak, voor de Nations League-duels in Denemarken (0-2) en thuis tegen IJsland (5-1) een eerste keer opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez.

"Ik wil me nu opnieuw volledig op Anderlecht concentreren. Nmecha doet het momenteel prima, maar ik wil mijn plaats in de spits opnieuw afdwingen. En ik blijf dromen van het EK met de Rode Duivels." Martinez nam Dimata niet op in zijn selectie voor de oefeninterland tegen Ivoorkust (8 oktober in Brussel), en de Nations League-duels tegen Engeland (11 oktober in Londen) en IJsland (14 oktober in Reykjavik).

Dimata begon het seizoen in de Jupiler Pro League uitstekend met twee goals in zijn eerste drie duels voor paars-wit. Vorig seizoen zag hij een volledig jaar de mist ingaan door knieproblemen. De voorbije weken verloor Dimata zijn basisplaats voorin bij Anderlecht aan de Duitser Lukas Nmecha, die wordt gehuurd van Manchester City.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, paars-wit, Landry Dimata

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni