Nationaal judogala van Crossing

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
30/09/2011
Crossing Schaarbeek houdt komend weekend zijn nationale judogala, als voorbereiding op de Europabeker voor clubs.

Op 22 oktober reist de landskampioen namelijk af naar het Turkse Antalya, waar Crossing zal strijden met de vijftien beste clubs van Europa en de beste judoka's ter wereld. De Schaarbeekse club was kandidaat om het toernooi in onze hoofdstad te organiseren, maar moest het dus afleggen tegen Antalya.

Ter voorbereiding op die topcompetitie houdt de club in de sportzaal van de Georges Primoschool (Landbouwstraat 46) haar nationale judogala. Daar komt ze op zondag twee oktober oog in oog te staan met de Belgische top. Vorig jaar waren andere toppers onder meer Inter Gembloux Wavre en La ChĂȘnaie.

De deuren gaan om een uur 's middags open. Na het tekenen van het charter tegen doping en het nodige geweld op de tatami, worden omstreeks zes uur de prijzen uitgedeeld. De entree is gratis.

U zult er in elk geval een paar toppers aan het werk zien. Denk maar aan Toma Nikiforov, die een paar weken geleden nog in de categorie -100 kg een bronzen medaille behaalde op het Europees kampioenschap voor -20-jarigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni