Nederlander Cocu dan toch niet nieuwe trainer bij Anderlecht

© Photo News
| Voorzitter Marc Coucke (links) en nieuwe sterke man Michael Verschueren (rechts) moeten op zoek naar een nieuwe kandidaat.

Het ziet ernaar uit dat Phillip Cocu niet de nieuwe coach van Anderlecht wordt. Paars-wit staakte de onderhandelingen met de Nederlandse topkandidaat omdat hij te duur is. RSCA richt zijn pijlen nu op andere kandidaten.

Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck is de club op zoek naar een nieuwe trainer. Het zag ernaar uit dat dat de 48-jarige Phillip Cocu zou worden. De Nederlander is nog maar net ontslagen bij de Turkse club Fenerbahçe, maar zou een aanzienlijk deel van zijn Turkse ontslagpremie verliezen als hij nu zou tekenen bij Paars-Wit. 

Daarom gaf Cocu Anderlecht aan dat hij tot 4 miljoen euro per jaar wilde verdienen of anders veel liever een sabbatperiode inlaste.

Geen compromis

Paars-wit dacht echter dat het via Frank Arnesen wel tot een compromis zou kunnen komen. De technisch directeur kent de coach nog van bij PSV en Chris van der Weerden, Cocu’s vaste assistent die mee mocht komen naar RSCA, is de schoonzoon van Arnesen.

Maar de onderhandelingen met Fenerbahçe en Cocu leverden niets op. De trainer deed amper toegevingen, waarop Anderlecht finaal besloot dat het beter was om te mikken op een trainer die wel gretig is om te komen.

Wie dat wordt, is nog koffiedik kijken. De Deen Kasper Hjulmand en Nederlander Martin Jol lijken nu de grootste kanshebbers. 

De club wordt voorlopig getraind door Karim Belhocine, de voormalige assistent van Vanhaezebrouck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?