Nederlander Fred Rutten is nieuwe coach van Anderlecht

© Wikimedia
| Fred Rutten

De 56-jarige Fred Rutten volgt Hein Vanhaezebrouck op als trainer van RSC Anderlecht. Dat laat de voetbalploeg via Twitter weten.

"De directie heeft unaniem beslist om Fred Rutten aan te stellen als nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht", meldt paars-wit op haar website. "We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit seizoen en de volgende seizoenen mooie successen te realiseren", zegt sportief directeur Michael Verschueren.

Rutten gaat vanaf maandag aan de slag en vertrekt dan met de ploeg op winterstage naar het Spaanse Pinatar. Sinds het ontslag van de vorige trainer Hein Vanhaezebrouck midden december vorig jaar was paars-wit op zoek naar een nieuwe coach.

In januari 2018 werd Fred Rutten coach van de Israëlische voetbalploeg Maccabi Haifa. Daar stapte hij in november op. Voordien was Rutten trainer van onder meer Al Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten, Feyenoord - waar hij Ronald Koeman opvolgde - en Schalke 04. Tot 1992 speelde Rutten als centrale verdediger voor FC Twente. Daar begon hij ook zijn trainerscarrière.

Met 34 punten is Anderlecht momenteel vijfde in de Jupiler Pro League, op veertien punten van leider Racing Genk. In de Beker van België en de Europa League doet paars-wit na een uitschakeling al niet meer mee. Fred Rutten moet voor een ommekeer zorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?