Nicolas Colsaerts pakt derde titel op European Tour

© Philippe Gaudy

Nicolas Colsaerts heeft zondag het Amundi Open de France golftoernooi (1,6 miljoen euro) op zijn naam geschreven. Voor de 36-jarige Brusselaar is het zijn derde overwinning op de European Tour. Colsaerts' laatste zege dateerde al van 7 jaar en 5 maanden geleden.

Colsaerts kwam na de tweede ronde aan de leiding en gaf die niet meer uit handen op de Golf National in Guyancourt nabij Parijs. In de eindstand totaliseerde hij 272 slagen, twaalf onder par. Hij haalde het met een slag voorsprong op de Deen Joachim B. Hansen. De Zuid-Afrikaan George Coetzee werd derde op twee slagen.

Eerder won hij in 2011 de China Open en een jaar later het World Match Play Championship in Malaga. "Dit is een zeer speciale dag voor mij," zei de Brusselaar. "Ik kom hier al jaren en dit toernooi winnen, is zeer emotioneel. Ik ben namelijk Franstalig en de mensen hier stonden achter mij."

61 jaar na laatste Belgische zege

Na zijn eerste European Tour-winst sinds 2012 en een pak ereplaatsen heeft hij nu zijn de derde overwinning beet op het European Tourcircuit. Meteen is hij nu zeker van zijn tourkaart voor het volgende seizoen, hij klimt namelijk van de 114e naar de 53e plaats. 61 jaar na Flory Van Donck die drie keer de Open de France won, waarvan zijn laatste in 1958, staat er terug een Belg op het hoogste schavotje.

Ook Thomas Detry deed het meer dan behoorlijk. Zo lukte de 26-jarige Brusselaar nog een slotronde van 68 slagen, drie onder par, waarmee hij nog zeven plaatsen winst maakte en op een gedeelde achtste plaats eindigde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?