| Nicolas Pareja werd in 2007 landskampioen met RSC Anderlecht.

Nicolas Pareja hangt voetbalschoenen aan de haak

© Belga
11/11/2020

Nicolas Pareja, voormalig verdediger van RSC Anderlecht, houdt het voor bekeken als profvoetballer. Hij sukkelt met een knieblessure en zou opnieuw onder het mes moeten. In combinatie met de coronapandemie heeft dat Pareja tot zijn afscheid gedwongen. Dat heeft de 36-jarige Argentijn aangekondigd op Instagram.

De centrale verdediger begon zijn carrière in Europa bij Anderlecht, dat hem in 2006 weghaalde bij Argentinos Juniors. Met paars-wit kroonde Pareja zich in 2007 tot landskampioen en pakte hij in 2008 de Beker van België.

Drie keer Europa League

In 2008 verhuisde hij naar Espanyol Barcelona, dat hij twee jaar later ruilde voor Spartak Moskou. Van 2013 tot 2018 verdedigde Pareja de kleuren van FC Sevilla, waarmee hij drie keer op rij de Europa League (2014, 2015 en 2016) won.

Door blessureleed had hij echter nauwelijks een aandeel in de derde Europa League-trofee. Zijn laatste club was het Mexicaanse Atlas (2018-19). Pareja veroverde met het Argentijnse olympische team goud op de Spelen van 2008 in Peking. Hij trad één keer aan voor de Argentijnse nationale ploeg.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, Nicolas Pareja, RSC Anderlecht, einde carrière

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni