Niet-abonnees schuiven aan voor tickets testmatch Anderlecht-Standard

© FM Brussel
20/05/2009
Aan het Constant Vanden Stock-stadion zijn de loketten geopend voor de niet-abonnees die een ticket willen voor de eerste testmatch tussen voetbalclubs Anderlecht en Standard. Op het internet worden tickets op illegale wijze verkocht. Johan Verbist fluit het duel van morgenavond.

Anderlecht en Standard strijden tijdens twee testmatchen voor de landstitel. Aan het Constant Vanden Stock-stadion staan op dit ogenblik een duizendtal niet-geabonneerde supporters aan te schuiven voor een ticket. Joke uit Limburg, supporter van voetbalclub RSC Anderlecht, vindt het de moeite om uren te wachten voor een ticket. "Het is de belangrijkste match van het seizoen. Anderlecht moet voor de dertigste keer kampioen worden." Joke staat al sinds gisteravond in de rij voor een ticket. Begin deze week schoven ook al honderden abonnees aan om een ticket te bemachtigen.

Intussen worden op het internet tickets voor de testwedstrijden voor grof geld verkocht. Een ticket kost makkelijk 500 euro en meer. De voetbalcel benadrukt dat die mensen vervolgd kunnen worden.

Morgenavond om half negen zal scheidsrechter Johan Verbist het duel leiden. Verbist floot dit seizoen al vier wedstrijden van RSC Anderlecht en drie van Standard. Zijn beslissingen tijdens wedstrijden werden nooit gecontesteerd en dus is Verbist volgens de Centrale Scheidsrechterscommissie de geschikte man om de heenwedstrijd tussen Anderlecht en Standard te fluiten.

De scheidsrechter voor de terugwedstrijd van zondag in Luik, wordt vrijdag aangeduid. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou het tussen Serge Gummieny en Paul Allaerts gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni