Tanguy  Cosyns

Nieuw Elan voor hockeyclub Daring

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
26/08/2015

Hockeyclub Daring Molenbeek kan komend seizoen uitpakken met twee gloednieuwe velden. Dankzij het extra veld kunnen ze nog meer mensen de kans bieden om van hockey te proeven.

“We speelden ondertussen al acht jaar op ons hoofdveld, een vernieuwing was dus noodzakelijk,” vertelt voorzitter Gérald Cosyns. “Dat is een dossier waar we al een jaar mee bezig zijn en nu dus gerealiseerd wordt. Het is toeval dat het tweede terrein, waar al een paar jaar niet meer op wordt gespeeld, nu tegelijkertijd heraangelegd wordt. Alles wordt in één keer gerealiseerd en daar zijn we uiteraard zeer tevreden mee.”

Deze uitbreiding komt niet toevallig na sterke prestaties van de club. Afgelopen seizoen eindigde Daring vierde tijdens de Euro Hockey League en met Tanguy Cosyns hebben ze een speler die ondertussen een vaste waarde is bij onze nationale hockeyploeg. “Die goede resultaten zullen wel geholpen hebben. Je ziet ook dat de club meer aantrekkingskracht heeft op nieuwe spelers.”

“Voor onze eerste ploeg zal de heraanleg niet zoveel verschil maken, omdat zij al op een goed veld speelden. Het is vooral voor de ontwikkeling van de club en onze jeugdwerking dat dit een boost is. Dit helpt ons bij het aantrekken van nieuwe leden en geeft een nieuw elan aan de club.”

Geen kampioen
Nieuwe leden hebben zich ondertussen al in groten getale gemeld. De Green Devils uit Ternat zullen dit seizoen zelfs hun trainingen en wedstrijden afwerken in Molenbeek. “En dan spreek je toch over twaalf ploegen. Tel daar een tiental nieuwe ploegen bij van Daring en je komt nu al aan een tweehonderdtal nieuwe spelers die onze terreinen zullen gebruiken.”

Met deze uitbreiding maakt Daring zijn ambitie duidelijk. Al blazen ze zeker niet hoog van de toren en willen ze rustigaan groeien. “We willen ons settelen in de Belgische top zes en kansen grijpen als die er zijn. Maar kampioen worden is niet meteen ons doel. We proberen gezond te groeien.”

“Aangezien we voor deze infrastructuurwerken geholpen worden door de gemeente, de stad en de regio, hebben we onze eigen middelen kunnen aanwenden voor het sportieve project. Maar om te concurreren met de topploegen heb je veel geld nodig. Dat is zoals in het voetbal. Wij willen een volksclub blijven en iedereen de kans geven om hockey te spelen. Dankzij deze werken zullen we daar nog beter in slagen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni