Nieuwe grasmat voor jonge topvoetballers

© tvbrussel
04/11/2008
In het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht werd vandaag een nieuw synthetisch voetbalveld voorgesteld. Het instituut is een kweekvijver van topvoetballers van RSC Anderlecht. En de school hoopt ook de volgende jaren nog veel talenten af te leveren. Daarom is het nieuwe veld was een nieuw voetbalveld broodnodig.

Minister Guy Vanhengel (Open VLD) en voetballegende Paul Himst namen het gloednieuwe synthetisch voetbalveld officieel in gebruik met een geïmproviseerd partijtje voetbal.

Er waren ook heel wat Anderlechtcoryfeën aanwezig, want sportingclub heeft een speciale band met deze school. Paul Van Himst, Rik Coppens en Franky Vercauteren liepen er immers school. Momenteel gaan er een tiental Anderlechtspelertjes naar het Sint-Niklaasinstituut.

"We willen hier enerzijds de trainingfaciliteiten goed organiseren voor kinderen die op een hoog niveau willen sporten. Maar anderzijds kunnen ze hier ook hun studies op een goeie manier laten verlopen," zegt Guy Vanhengel, in de VGC bevoegd voor onderwijs.

Paars-wit hoopt zo van het Sint-Niklaasinstituut een soort opleidingscentrum te maken, naar analogie met Frankrijk. "We hebben jaren achterstand op het buitenland," zegt Herman Van Holsbeek, de manager van RSC Anderlecht. "Maar dankzij dit project kunnen de betere jeugdspelers zeven of acht keer per week trainen. Dat is een hele verbetering."

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert een half miljoen euro in dit project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni