Nieuwe opdoffer voor Anderlecht in play-offs

© brusselnieuws.be
10/04/2011
Sporting Anderlecht zit al enkele weken in een negatieve spiraal. Ook bij Club Brugge ging paars-wit roemloos ten onder. Het werd 3-0. In derde klasse B versterkte White Star zijn leiderspositie.

Geraerts opende de score al in de vierde minuut na slecht wegwerken bij Anderlecht. Kort voor rust zette Perisic een omstreden strafschop om (2-0). Al vroeg in de tweede helft gaf Akpala Anderlecht de doodsteek. Sporting eindigde de wedstrijd met tien na een tweede gele kaart voor Suarez. Omdat ook leider Genk verloor bij Standard (2-1) blijft de titelstrijd in principe wel helemaal open.

In derde klasse B kon White Star zijn voorsprong uitdiepen. De ploeg uit Woluwe ging met 1-3 winnen bij Verviers, terwijl eerste achtervolger Virton in de derby tegen Bleid verloor met 0-1. Union klopte Grimbergen met 1-0 en staat vijfde. Zaventem speelde 0-0 bij Namen en staat zesde. Diegem is negende na winst tegen Bertrix (2-1). Grimbergen en Ternat staan respectievelijk zestiende en zeventiende.