RSC Anderlecht stelt straks een nieuwe speler voor. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de Braziliaanse rechtsachter Radael Galhardo. Hij komt over van de Braziliaanse topclub Santos.

Verschillende kranten melden dat Anderlecht een akkoord heeft voor de overgang van de verdediger. De club zelf laat alleen weten dat het vrijdagmiddag op stage in La Manga in Spanje een nieuwe aanwinst voorstelt.

Galhardo is 24 en tekent in Anderlecht een contract tot 2020. RSCA betaalt 1 miljoen euro aan Santos, dat ook nog een doorverkooppercentage van 15% krijgt. Galhardo is geen basisspeler bij Santos. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Gremio, een andere Braziliaanse club, en daar was hij een van de sterkhouders.

Anderlecht was dringend op zoek naar een rechtsback, nu Guillaume Gillet naar het Franse Nantes is vertrokken, en Anthony Vanden Borre persona non grata is na ruzie met de trainersstaf en enkele spelers.

Kawaya
Er is ook uitgaand transfernieuws te rapen bij paarswit. Andy Kawaya wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan het Nederlandse Willem II. De jeugdspeler kwam dit seizoen niet veel aan spelen toe bij Anderlecht. In Nederland krijgt hij waarschijnlijk meer speeltijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni