| De nieuwe aanwinst van RSCA Mats Rits.

Nieuwe speler Mats Rits wil 'iets moois neerzetten' bij RSC Anderlecht

© Belga
18/08/2023

De nieuwste aanwinst van RSC Anderlecht is Mats Rits. De dertigjarige middenvelder zei vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie "iets moois te willen neerzetten bij Anderlecht". Coach Brian Riemer verklaarde dat Rits zondag "misschien" al kan starten.

Met zes op negen is Anderlecht goed van start gegaan in de Jupiler Pro League. Zondag (om 13.30 uur) neemt paars-wit de handschoen op tegen Westerlo. Dat zou wel eens met Mats Rits, die eerder deze week de overstap maakte van Club Brugge, in de ploeg kunnen zijn.

Coach Riemer liet de keuze vrijdag in het midden. "Ik kan zeggen dat hij de Belgische competitie goed kent, zich al goed geïntegreerd heeft in de groep en uitstekende fysieke testen heeft afgelegd. Samenvattend, misschien", zei hij over een mogelijke basisplaats van Rits deze zondag.

Creatieve inbreng

"We zochten naar iemand met ervaring en iemand die in ons systeem past. Mats heeft hier het juiste profiel voor. Hij kan verdedigend zijn plan trekken én hoger op het veld meer mogelijkheden bieden", beargumenteerde Riemer. "Rits is een toevoeging voor de ploeg waar we heel hard naar uitkijken. Vooral zijn creatieve inbreng dan. Hij is een speler die een laatste pass kan geven én zelf ook kan scoren."

Rits werd door Anderlecht overgenomen van Club Brugge. Een overgang die misschien wel wat gevoelig ligt bij supporters. "Voor mij is er geen vijandigheid in het spel", aldus Rits. "Ik heb vele mooie jaren gehad bij Club Brugge, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik ben nu speler van Anderlecht, dus ik kijk naar Anderlecht."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni