| RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag met het kleinste verschil 1-0 gewonnen van Antwerp.

Nieuwkomer Mukairu schenkt Anderlecht de zege in topper tegen Antwerp

© Belga
01/11/2020

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag de topper van de elfde speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Antwerp.

Het was de ingevallen Paul Mukairu die een kwartier voor affluiten voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. De van Antalyaspor gehuurde Nigeriaanse aanvaller werd aan de rand van de zestien aangespeeld door belofteninternational Albert Sambi-Lokonga, kreeg vervolgens te veel tijd en ruimte van de bezoekende verdediging, en draaide het leer met rechts in de verste hoek, voorbij Antwerp-doelman Jean Butez. De twintigjarige Mukairu was nog maar aan zijn eerste speelminuten bezig bij paars-wit, voor Sambi-Lokonga was het de eerste assist van het seizoen.

Paars-wit sprokkelde zo een belangrijke driepunter, de tweede op rij en nog maar de eerste zes op zes die ze dit seizoen konden laten noteren. Het beloven echter nog zware weken te worden voor de Belgische recordkampioen, met duels tegen Beerschot, Standard, Zulte Waregem, Racing Genk en AA Gent.

Voor Antwerp was het de eerste competitienederlaag sinds 30 augustus, toen er met 2-0 verloren werd van Charleroi. Nadien bleven de jongens van Ivan Leko zes duels ongeslagen in de Jupiler Pro League. In de stand zien ze Anderlecht met twintig punten op gelijke hoogte komen, samen met Club Brugge delen ze de derde plaats, op twee punten van leider Charleroi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, RCSA, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni