Noah Sadiki verruilt Anderlecht voor Union

CD
© Belga
27/07/2023

De 18-jarige Noah Sadiki heeft Anderlecht verlaten voor Union Saint-Gilloise, waar hij een vierjarige overeenkomst heeft getekend. De twee clubs bevestigden de overeenkomst op donderdag.

Met nog een jaar te gaan van zijn contract, heeft Sadiki besloten om zijn verbintenis met RSC Anderlecht niet te verlengen. In de plaats zal hij vanaf nu voor Union spelen. De speler en de twee Brusselse clubs hebben een akkoord bereikt over een transfer.

"Ik wil al mijn coaches en leraren bedanken. Alle mensen die me geholpen hebben. Al mijn vroegere teamgenoten. Bovenal wil ik Vincent Kompany bedanken, die me in het eerste team heeft gelanceerd", laat Sadiki weten op Instagram.

"Hij gaf me vertrouwen en hoop. Hij heeft mij en mijn familie vreugde en trots gegeven", gaat Sadiki verder over Kompany. Ook Felice Mazzù bedankt hij met mooie woorden.

Voor Brian Riemer daarentegen had hij minder lof. “Helaas kreeg ik onder Brian Riemer en de nieuwe directie niet die kans. Ik respecteer hun beslissingen. Ondanks een paar aanbiedingen uit het buitenland - waaronder Burnley- heb ik mijn nieuwe ploeg gekozen. Ik kies voor mezelf. Ik wil mijn eigen verhaal schrijven.”

De verdediger speelde vorig seizoen twaalf wedstrijden in de Jupiler Pro League, voornamelijk in de zomermaanden, en kwam drie keer in actie in de Conference League.

Union en Anderlecht openen vrijdagavond het nieuwe seizoen in de hoogste klasse.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni