Nog maar weinig inschrijvingen voor 10 km

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
10/04/2008
De stormloop om een borstnummer te bemachtigen voor de 20 km door Brussel blijft voor de 10 kilometer van Ukkel voorlopig uit. Slechts 692 deelnemers hebben zich totnogtoe ingeschreven, terwijl er plaats is voor drieduizend lopers.

De gemeente Ukkel maakte een maand geleden haar nieuwe loop­initiatief bekend. Voorlopig weet het evenement slechts weinig sportievelingen aan te trekken. Dat is vreemd, als je weet dat de 20 km door Brussel al na drie dagen helemaal uitverkocht was.

Bij de Ukkelse sportdienst maken ze zich alsnog weinig zorgen. "We mikken op zo'n 1.500 deelnemers en we denken dat we dat getal wel zullen halen. De inschrijvingen zijn ook pas sinds 17 maart geopend. Tijdens de paasvakantie zijn er niet zoveel inschrijvingen geweest, maar we verwachten dat er volgende week veel nieuwe lopers bijkomen," horen we bij de dienst. De inschrijvingen lopen overigens nog een kleine maand, tot en met 2 mei.

Voorlopig staat de teller op 692 deelnemers, maar daarvan zijn er maar 367 gevalideerd. Bij de inschrijving hoor je tien euro te storten, maar van heel wat deelnemers is die storting nog niet aangekomen, of nog niet gebeurd.

Er is dus nog plaats genoeg dus als u erbij wilt zijn. Hebt u de boot gemist voor de koninginnenwedstrijd, dan kunt u in Ukkel de schade inhalen. Bovendien kunt u met het 'diploma' dat u met de wedstrijd behaalt, een betere startplaats afdwingen voor de volgende editie van de 20 km.

:: Meer info vindt u op de website van de 10 kilometer van Ukkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni