Noorse tiener Kristian Arnstad tekent voor drie seizoenen bij Anderlecht

© RSCA via Twitter

De zestienjarige Noor Kristian Arnstad verlaat het Noorse Stabaek voor RSC Anderlecht, waar hij een jeugdcontract voor drie seizoenen ondertekende, zo maakte Anderlecht zondag bekend.

De middenvelder is aanvoerder van de Noorse U16 en debuteerde dit seizoen al voor Stabaek in het eerste elftal. "Door voetbalkenners wordt hij beschouwd als het grootste Scandinavische voetbaltalent van de jongste jaren", klinkt het in de mededeling van paars-wit.

"Het is een heel bewuste keuze geweest om naar RSC Anderlecht te komen", aldus Arnstad. "Deze club heeft in Europa een geweldige reputatie op het vlak van jeugdopleiding. Bovendien krijg je hier als jonge speler duidelijk ook kansen. De speelstijl die Vincent Kompany in deze club wil slijpen, is ongelofelijk aantrekkelijk. Aan mij om het waar te maken, eerst bij de U21 en in een later stadium hopelijk bij de A-kern."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?