Ode aan de Belgische autosport

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
05/12/2011
De rijke geschiedenis van de Belgische autosport wordt op de tentoonstelling 'Belgian racing legends' voor het voetlicht gebracht.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog legden een paar gegoede Belgische jongeren zich toe op de autosport. Ze betaalden alles uit eigen zak en beleefden avonturen in een wereld die toen weinig regels kende. De autocoureurs werden later de Belgian Gentlemen Drivers genoemd en effenden het pad voor een reeks top-autopiloten. Hun adembenemende verhalen kunt u van 9 december tot en met 15 janua­ri ontdekken in Autoworld in het Jubelpark.

De verhalen komen mee tot leven dankzij meer dan veertig race- en rallywagens, die ingepast worden in een decor waarin je je op een echt racecircuit waant. De 936/77 Spider Porsche van Jacky Ickx, een handvol Ferrari's, een Jaguar type D, noem maar op. De rode draad is Jacques Swaters, een Brusselse autocoureur en verzamelaar die vorig jaar overleed.

De toegangsprijzen variëren van 4,50 tot 9 euro, kinderen onder de zes mogen gratis binnen. Het kaartje verleent toegang tot het hele museum, dat eind dit jaar opgeknapt wordt en nieuwe themazones krijgt.

--------------------

Belgian Racing Legends
wanneer
: 9 december t.e.m. 15 januari 2011
waar: Autoworld, Jubelpark

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni